Praktisk information

Utöver Smidö Tomtägareföreningen som ideel förening som förvaltar Smidö är Smidö Vägsamfällighet förvaltare av vägnätet inom Smidö inkl. tillfartsvägen från Lindormsnäs till föreningens område samt tillhörande dikesmark inom vägnätet.

Alla medlemmar behöver känna till stadgarna och mycket arbete går åt att sköta vår ön på ett enhetligt och bra sätt. Skötselplaner för Smidö är viktiga styrdokument som alla ska förhålla sig till.

Var hittar jag vilken information?

Nyheter läggs alltid upp på denna hemsida och delas på den officiella Facebook sidan. Säkerställ att du ‘gillar’ den sidan så att du får informationen direkt i mobilen. Viktig information som årsmöteskallelse, protokoll och t.ex. information kring Midsommarfirande från båda Tomtägareföreningen och Vägsamfälligheten sätts upp på anslagstavlan vid föreningshuset.

En del information hittar man i form av protokoll, stadgar etc. i vårt Medlemsbibliotek som kan nås via denna hemsida. Där hittar man även medlemsregistret med kontaktdetaljer från de som bor på Smidö. OBS: Om det finns flera delägare till en fastighet, vill vi från Tomtägareföreningen och Vägsamfälligheten att ni utser en kontaktperson för fastigheten dit information och fakturor skickas. Lämna in adressändring till föreningen om ni flyttar.

Smidö på sociala media!

Bredvid den officiella Facebooksidan där Tomtägareförening och Vägsamfällighet delar nyheter och annan officiell information finns det även en stängd Facebookgrupp som heter Smidö.se som är en köp och sälj grupp. Här når man lätt ut till alla som bor på Smidö med frågor, intressant information eller om du har något du vill köpa eller sälja. Ett riktigt trevligt sätt att vara med och lära känna de som bor på Smidö via digitala kanaler. På Instagram kan man även ‘tagga’ bilder med #smidö när man delar bilder. Så kommer de automatiskt i bildöversiktet från Smidö på Instagram.

Säkerställ att du är en del av Smidö.se gruppen och ‘gillar’ Smidö Mälarens Pärla på Facebook så är du lätt uppdaterad med alla nyheter.

Kontakta styrelsen

Det enklaste sättet att komma i kontakt med Tomtägareföreningens eller Vägsamfälligheten är att fylla i kontaktformuläret eller e-posta. Man kan även ringa någon i styrelsen.